Moneta mobilno plačevanje

bob sedaj svojim naročnikom omogoča tudi mobilno plačevanje preko storitve Moneta! sedaj lahko mestni avtobus, parkirišče ali pa sendvič na avtomatu enostavno plačaš s telefonom


kako deluje Moneta?

je priročna, varna in enostavna storitev plačevanja z mobilnim telefonom, pri čemer na plačilnih mestih Moneta namesto gotovine ali plačilne kartice uporabiš svoj mobilni telefon. stroške vseh opravljenih nakupov s storitvijo Moneta, boš prejel enkrat mesečno skupaj z računom za mobilne storitve. z Moneto je nakup enostaven, varen, pregleden ter prijazen.kakšna je cena storitve Moneta?

če si naročnik, imaš Moneto že samodejno vklopljeno, članarina za uporabo storitve pa se ti začne zaračunavati le, če storitev dejansko uporabiš. ob prvi transakciji se ti bo samodejno začela zaračunavati osnovna članarina v višini 0,79 eur/mesec, o tem pa boš obveščen z SMS sporočilom. če storitve Moneta ne boš začel uporabljati, se ti strošek članarine ne bo zaračunaval.

opcije Moneta:

osnovna Moneta 0,79 eur/m osnovna članarina za uporabo Monete
napredna Moneta 1,49 eur/m vkl. brezplačne komunikacijske stroške

v kolikor Moneto uporabljaš pogosteje, se lahko odločiš za vklop Moneta napredne članarine. uporabnikom, ki boste izbrali to možnost, ne bomo zaračunali komunikacijskih stroškov za posamezno Moneta transakcijo.

prehod med osnovno in napredno Moneto:

mesečni limit za nakupe opravljene preko storitve Moneta je 55,00 eur. limit lahko preveriš na portalu moj bob, kjer si ga lahko tudi spremeniš.

ob vsakem uspešnem nakupu dobiš tudi račun, stroške nakupov pa poravnaš enkrat mesečno.


komu je namenjena storitev Moneta?

Moneta je na voljo vsem obstoječim bob naročnikom, ki imajo sklenjeno naročniško razmerje na dan 9. 5. 2019. za vse naročnike, ki sklenejo naročniško razmerje po tem datumu, bo storitev Moneta dodana naknadno, o čemer bodo obveščeni preko SMS sporočila.


 • pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze Moneta Avtomati (parkomati in klasični) ti bo zaračunan klic, potreben za izvedbo plačila blaga ali storitev v višini 0,0407 eur.
 • pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze Moneta Terminali, Moneta eTerminali, Moneta mTerminali, Moneta Avtomati (urbanomati in tankomati), Moneta v Telefonski prodaji, Moneta internet in Moneta v Aplikacijah, ti bo zaračunan klic, potreben za izvedbo plačila blaga ali storitev v višini 0,0813 eur.
 • pri plačilih, kjer se v postopku plačila blaga ali storitev pošilja SMS sporočila, Moneta SMS, se ti zaračuna v višini 0,0813 eur.
 • pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze z Moneto Direktna obremenitev ti bo zaračunan komunikacijski strošek v višini 0,1728 eur.
 • komunikacijski strošek se ti ne zaračuna za izvedbo plačil pri storitvi Moneta študentski boni. prav tako se ne zaračuna komunikacijskega stroška za neuspelo transakcijo.
v kolikor imaš vklopljeno napredno Moneto, se ti stroški posredovanja ne zaračunavajo.

porabo si lahko sproti nadzoruješ tako, da pošlješ SMS sporočilo s ključno besedo MONETA na številko 1919.

za zagotavljanje dodatne varnosti tvojih plačil in predvsem preprečevanje nepooblaščenih plačil ob izgubi ali kraji tvojega telefona, si aktiviraj numerično geslo, PIN. PIN nato vnesi v postopku vsakega nakupa in tako prepreči, da bi z tvojim telefonom plačeval kdorkoli, ki PIN-a ne pozna.

aktivacija kode PIN: izberi svoje numerično geslo, PIN. sestavljajo ga lahko štiri cifre, npr. 1234.
v svoj telefon vnesi ukazni niz *134*izbrani PIN*1# (npr. *134*1234*1#, če želiš, da je 1234 tvoje numerično geslo) in pritisni tipko "kliči").
PIN je aktiven takoj, o čemer te obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobiš pa tudi potrditveno SMS sporočilo. v primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem SMS sporočilu. sprememba kode PIN: izberi novo numerično geslo, PIN. npr. 5678.
v svoj telefon vnesi ukazni niz *133*stari PIN*novi PIN*novi PIN# (npr. *133*1234*5678*5678#, če je tvoj stari PIN 1234 in želiš, da je tvoj novi PIN 5678) in pritisni tipko "kliči".
sprememba PIN-a je veljavna takoj, o čemer te obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobiš pa tudi potrditveno SMS sporočilo. v primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem SMS sporočilu. deaktivacija kode PIN: če PIN-a ne želiš več uporabljati, v svoj telefon vnesi ukazni niz *134*PIN*9# (npr. *134*1234*9#, če je tvoj PIN 1234) in pritisni tipko "kliči".
PIN je izključen takoj, o čemer te obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobiš pa tudi potrditveno SMS sporočilo. v primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem SMS sporočilu

 • v spletnih trgovinah,
 • na bencinskih servisih Petrol, OMV in drugih,
 • v trgovinah Mercator, Tuš, Eurospin in drugih,
 • v taksiju, ob dostavi hrane ali v lokalih,
 • na avtomatih za prigrizke in napitke,
 • na mestnem avtobusu LPP v Ljubljani,
 • v aplikaciji Urbana (polnitev dobroimetja).

seznam plačilnih mest, kjer lahko plačuješ z Moneto, si lahko ogledaš tukaj.

če pride do težav pri storitvi, se lahko obrneš na info@bob.si oz. številko 068 680 680.

z Moneto lahko plačuješ na več tisoč plačilnih mestih po Sloveniji. način plačila je odvisen od plačilnega mesta. postopke plačevanja lahko preveriš tukaj.

več o storitvi Moneta si lahko prebereš tukaj.

pogoji in dokumenti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni